Jangan Clik

Wednesday, July 6, 2011

Tips menukar setting PS3 dari kabel HDMI ke AVI atau dari AVI ke HDMI



Bg sapa2 yg mempunyai PS3 mungkin mengalami situasi seperti di atas apabila anda nak tukaq setting PS3 dari AVI ke HDMI atau sebaliknya, aku penah la mengalami masalah mcm tu bila awai2 dulu guna tv lama yg takdak HDMI kabel, bila dah tukaq ke tv yg mempunyai HDMI jadi aku pun tanya la org yg pakar sikit ttg PS3 ni dan search di internet. Video di atas menerangkan dengan lebih jelas macamana nak reset balik setting PS3 dan aku guide sikit2 ja la okeh, first:-
1- Pastikan kita dah tukar dari kabel HDMI ke kabel AVI biasa (mcamtu la jugak kalau sebaliknya)
2- Pastu kita tekan punat On tu lama sikit sampai bunyi beep yg kedua. (pastikan PS3 kita dah Off)
3- lpas beberapa second akan tertera ayat-ayat ini "An available HDMI device was detected, Do you want to output video and audio using HDMI? " dan dia ada jawapan Yes dan NO. Bg yg nak tukaq dari HDMI ke AVI kna tekan NO, dan yg nak tukaq dari AVI ke HDMI kna tekan YES.
4-Lpas tu anda bolehla main game dalam PS3 anda dengan sewenang-wenangnya.
5- klu masih tak ble main, try la hantaq kat kedai2 game yg berdekatan hahahaha lawak ja, klu masih ada permasaalahan sila la tanya di ruangan komen. ok

ok selamat berpS3.

4 comments:

  1. salam bro saya dah wat cam yg bro suruh tu... tapi xleh jugak la dia ikut avi cable gak 840... kalau cucuk hdmi cable... avi cable kene tanggal ke....

    ReplyDelete