
Bahan :-
1. Roti French atau roti biasa pun boleh mcm gardenia atau high-5
2. 100 gram mentega
3. 8 ulas bawang putih, dicincang ataupun diblender halus
4. daun saderi yang dicincang. (ikut suka la nak boh banyak mana)
5. 1/4 lada putih
6. 1 tin sup cendawan atau sup ayam jenama campbell atau jenama lain yg dirasa sedap (untuk dicicah dengan garlic bread)
Cara membuatnya :-
1. Campurkan mentega, bawang putih yg dikisar, daun saderi yg dicincang dan lada putih, gaulkan sehingga sebati.
2. Sapukan campuran tadi ke atas roti , seelok-eloknya kedua-dua belah permukaan roti tersebut.
3. Masukkan di dalam oven (sapukan dulu mentega di atas loyang) dengan suhu 140 darjah celcius selama 20 minit atau sehingga roti tersebut kekuning-kuningan, atau boleh juga dimasak menggunakan pembakar roti.
Selepas roti masak boleh dihidangkan dan makan bersama sup cendawan atau sup ayam tersebut, selamat mencuba dan selamat beramal.
salam
ReplyDeleteooo gitu rupanya.
ingatkan dengan roti2 kena uli. huhuhu
minat nak try, tp... kalau dah masak mesti saya makan dan makan dan makan.. bila nak kurus?
anyway tq.
mcm sedap ja..
ReplyDeletekim salam kat kak na ct..
cakap kwn lama dia kim salam
insyaALLAH, rasanya saya penah jumpa eija ngan husband kat pasar ramadhan kerpan, cam sebab tgok gambaq ija ada ngan na masa pi cameroon highland. nti saya sampaikan salam eija kat na
ReplyDeletei nak makan juga garlic bread tu tapi taknak buat kak na buat la hi hi hi hi...
ReplyDeleteyap..ingat lagi no..
ReplyDeleteterima kasih na..
letak la gambar baby banyak sikit..
okey nti saya upload banyak2
ReplyDelete