Jangan Clik

Tuesday, April 7, 2009

Second Car Toyota Vios 1.5 J (A)

Entri dulu aku ada tulis mengenai first kereta aku iaitu Proton Wira Aeroback 1.6, la entri aku kali ni mengenai second car aku Toyota Vios 1.5 J Auto. Keta ni aku baru amik awai taun ni ja, keta proton wira tu ada lagi cuma aku gunakan keta tu untuk diguna pakai di persempadanan Kedah, Perlis ja klu nak jalan jauh aku guna keta Vios ni. Sebenaqnya Keta Vios ni untuk kegunaan wive aku sebab tu aku ambik auto, wive aku bab gear manual ni dia gayat skit, nti dia la guna keta ni untuk pi mgajaq ngan antaq anak aku suruh kak aku mengasuh, aku pi keja lenjan ngan moto ja, sep skit minyak nak berulang dari aloq staq ke kangaq klu naik keta lari bajet, naik moto ok la skit, klu ujan aku naik la keta proton wira tu.
ni keta standard aku amik, aku tak modified lg, mekap luaq ja la, buat enjin ka apa ka aku tak minat sangat, setakat mekap bg jd cun minat la aku

Ni selepas di modified belah luaq, aku tambah sportrim Lenso 15", skirting (Vios S Type), tinted Platinum calour dan tukaq no plat. Itu ja yg aku tambah, ada lg satu aku nak tambah lining rear door tapi tgu bajet ada dulu la baru boh.
Ni bahagian sisi hadapan Vios baru atau Vios dugong, org pangey Vios dugong maybe sebab hidung dia kot yg macam dugong, hidung dugong pun dugong la, baru sama ngan hidung aku

Tengokkk... sama dak idung aku ngan idung Vios, baru matching, kaler pun nak sama2 tinted wahahahahaaha baru sepadan, bak pinang di belah treler..

2 comments:

  1. tuan merlik lg pd keta hahaha

    ReplyDelete
  2. ang jgan hena, hidung vios aku pendek skit ja dri idung ang kuakuakuakua

    ReplyDelete